Sections
Body

De aangesloten partners zijn oppervlakbehandeling-specialisten. Ze werken volgens dezelfde aanpak bij de aanleg van oppervlakbehandelingen.

 1. Gedegen advies
 2. Schone, gecertificeerde materialen
 3. Vakkundige uitvoering

Deze drie stappen zijn de basis voor een correct uitgevoerde oppervlakbehandeling.

Titel

Het succes van het uitgevoerde werk ligt in de voorbereiding.

Body

Waar letten we op bij het adviseren van oppervlakbehandeling? Dat zijn veel factoren. Hieronder noemen we de belangrijkste punten die geïnventariseerd moeten worden. Dit is een handige checklist om het gesprek met een gespecialiseerd adviseur te voeren.

 • De huidige staat van de weg. Is de ondergrond stabiel? Hoe diep zijn de scheuren?
 • De ligging van de weg. Ligt de weg onder de bomen? In het open veld? Bebouwde kom?
 • De schraalheid van huidige weg. Moet er veel of weinig bitumen gesproeid worden?
 • Het schadebeeld van de weg. Zijn er scheuren? Is alleen de steenslag versleten?
 • Verkeersintensiteit op de weg. Wat is het aantal bewegingen op de weg en welk soort verkeer bevindt zich op de weg?
 • Belasting van de weg. Is er veel zwaar verkeer?
 • Inventarisatie van wringend verkeer. Moet er veel kort gedraaid worden?
 • Levensduur en planning van de weg. Zijn er planologische plannen waardoor de aard van de weg de komende tijd verandert?
 • Situatie van aanwonenden. Hoe kunnen we de overlast voor aanwonenden en weggebruikers beperken?
 • Planning van uitvoering. Wanneer moet het werk klaar zijn en met welke weersinvloeden krijgen we te maken. Zijn er evenementen waar rekening mee gehouden moet worden?
Titel

De materialen en de vier technieken van oppervlakbehandeling.

Body

We hechten er veel waarde aan om de technieken exact te beschrijven en te specificeren. Oppervlakbehandeling is namelijk een specialisme. Het lijkt zo eenvoudig. Bitumen sproeien, stenen erop en klaar. Schijn bedriegt. Daarom hebben deze gespecialiseerde bedrijven het initiatief genomen u te begeleiden in het kiezen van de juiste oppervlakbehandelingstechniek. We onderscheiden vier technieken. De specificaties leest u hier.

Titel

Vakkundige uitvoering

Body

Met een goed advies en de juiste materialen gaan vakmensen aan het werk. De aangesloten bedrijven hebben teams in dienst met veel ervaring. Met hun vakmansoog sturen zij in de praktijk nog bij wat onvoorzien is.

Belangrijk bij de uitvoering is ook de planning. Weersomstandigheden kunnen het werk ongunstig beïnvloeden zodat de garantie voor een lange levensduur niet gegeven kan worden. De ideale tijd van het jaar is tussen maart en oktober. Geen vorst en bij voorkeur geen regen. Een zonnige dag werkt goed voor de fixatie van de steenslag. Het is dus zaak goed te plannen en indien mogelijk een extra optie op te nemen in de planning. De aangesloten bedrijven zijn gewend te anticiperen bij ongewenste weersomstandigheden. Zij gaan voor perfecte kwaliteit en uitvoering.